En blogg om att bo i hus

Kostnad för stambyte

Nu har räkningen för stambytet kommit och priset blev drygt 15000:- inklusive ROT-avdrag. Detta var mycket rimligt tyckte jag och jag hade faktiskt förväntat mig att det skulle bli lite dyrare. Rörmokaren var där lite mer än 20 timmar.

Jag måste dock säga att det var ett relativt enkelt stambyte. Det mesta utav de avloppsrören som fanns i golven var redan bytta till plast så det var i princip bara huvudstammen som behövde bytas. Dessutom bytte vi heller inte de rören som ligger ingjutna i källargolvet.

Det vi däremot bytte var en hel del vattenrör vilket utgör en ansenlig del av fakturan. Kopparrör kostar ju en del och det var en del böjar och krokar som jag antar tog lite tid.

Det jag gjorde själv innan var att riva runt, och frilägga alla rör, så det bara var ta bort. Jag tog även bort en del av gjutjärnsrören. Det mesta av stammen överlät jag dock till rörmokaren.

Innan arbetet drog igång försökte jag få en prisuppgift men detta var inte det lättaste. Rörfirman kunde dock säga ungefär hur lång tid det skulle ta så jag kunde ju räkna en del själv.

Similar posts
  • 100Koll 2.0 För ett par år sedan var jag med i EONS projekt ”100Koll”. Det var bra, men projektet tog slut och appen som man kunde använda för att se sin elförbrukning slutade att fungera. Det var synd för det var liksom appen som var något att ha tyckte jag. Nu har dock Eon kört igång med [...]
  • Själv är bäste dräng? Nu har jag bestämt för att göra så mycket jag kan av badrumsrenoveringen själv. El och rördragningar kommer jag att leja bort till hantverkare, tätskickt, flytspackling och en del plattsättning får jag hjälp med av en släkting som är murare. Anledningen till att jag kommer att göra så mycket jag kan själv är ekonomi. Vi [...]
  • Badrumsrenovering – Offert Jag måste erkänna att jag lekt med tanken på att renovera badrummet själv. Men jag måste inse att detta inte är någon bra idé. Förutom el och rör så är det tätskikt och golvet med tillhörande lutning som jag känner att jag inte riktigt klarar av. Jag har en släkting som kan fixa tätskikt och [...]
  • Ved Någonstans bär det emot, men idag har jag köpt ved, huggen och kluven, bara att stapla. Anledningen till att det bär emot är att jag är uppvuxen i den småländska granskogen och behövdes ved var det bara att ta fram motorsågen. Hur som helst, efter att ha fått kakelugnen fixad så måste man ju ha ved [...]
  • Elförbrukning för kyl och frys och va... Då vi nyligen varit bortresta en dryg vecka testade jag för första gången för en längre tid att stänga av bergvärmepumpen. Det känns ju lite onödigt att den ska stå och hålla vatten varmt när man ändå inte är hemma. Det enda som drog någon el under denna tid var en kombinerad kyl/frys (ett år [...]

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste kommentarer

Kategorier

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE