En blogg om att bo i hus

Isolering av garagedörr

Vi har ett garage i källaren som inte används som garage. Men det har en äldre dubbeldörr som jag någon gång i framtiden ska sätta igen och bara ha en enkeldörr istället. Den gamla garagedörren består av två sidohängda portar och dessa har blivit ganska skeva. Man kan stå inifrån och titta på himlen utanför genom vissa springor.

Som en provisorisk lösning så har jag nu klämt dit några reglar samt isolering mellan dessa. Jag hoppas att värmeläckaget genom detta ska minska. Reglarna satte jag inte fast mer än att jag ”klämde” fast dem mellan golv och tak. Det är sällan vi använder denna dörren och i vår kommer det bli lätt att ta bort.

 

Similar posts
  • Regla och isolera Nu har jag börjat med att regla, isolera och sätta gipsskivor i badrummet. De gipsskivor som satt där innan var kartongbeklädda och det duger inte nu för tiden i områden med hög fuktighet. Istället sätter jag så kallade ”våtrumsskivor” där vi ska ha duschen. Dessa är klädda med en glasfiberväv och är även dyrare. Dessutom [...]
  • Klinkers färdiglagt Nu är klinkersgolvet i källarummet färdiglagt och resultatet blev sådär kan jag säga. Snett och vint åt alla håll. När jag la klinkers på golvet till lilla toaletten blev det också lite snett, men det golvet var så litet så det var lättare. I källarrummet som är dryga 13m² så var det en helt annan [...]
  • Renovering av källarrum Då jag och min familj nyligen har satt in en Keddy eldningskassett i ett källarrum ska vi också rusta upp det. Rummet har putsade betongväggar och betonggolv. När vi flyttade in i huset var det ett klickgolv i rummet och vi använde det då som förråd och ställde in en del kartonger med onödiga saker och annan [...]
  • Tätning av vinden = mer matos För ett tag sedan isolerade jag trappan upp till vår vind. Tanken med detta är att spara på värmen. Hittills har det inte varit så kallt ute så det är svårt att säga om detta kommer att ge någon märkbar effekt, men jag hoppas på det i alla fall. Något som jag däremot har märkt [...]
  • Isolera vindstrappan Nu har jag isolerat uppgången till vår vind och jag hoppas därmed kunna spara en del värme. Vi har en riktig trappa upp till vinden och det är en dörr innan trappan. Problemet är dock att vare sig trappan eller väggen runt vindsdörren är isolerad. Då värme stiger uppåt antar jag att detta stället på [...]

1 kommentar

  1. håkan håkan
    2014/12/29    

    hur blev det med isoleringen av garagedörr, fick du mindre kyl-insläpp eller är det marginella skillnader mot innan? går själv i funderingar att isolera dörrar i källare och ”sätta igen” fönster.. ha en trevlig dag! / håkan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste kommentarer

Kategorier

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE