En blogg om att bo i hus

Elkabel modell äldre….

Utan att vi riktigt vet om det så har vi, jag och min familj alltså, börjat renovera ett rum i källaren. I detta rummet fanns två eluttag och så fort man satte in en kontakt i något av dessa så slog jordfelsbrytaren ifrån. Som tur är har jag vett nog att låta bli att pilla med det elektriska själv så jag tog dit en elektriker för att få dit några nya eluttag. I huset finns det gamla och nya kablar som går lite hur som helst och så var även fallet i detta källarrum. I en av dessa kablar var tråden lindad med tyg som isolering, detta är något jag aldrig sett förut. Ren tur att det aldrig börjat brinna…

Similar posts
 • 100Koll 2.0 För ett par år sedan var jag med i EONS projekt ”100Koll”. Det var bra, men projektet tog slut och appen som man kunde använda för att se sin elförbrukning slutade att fungera. Det var synd för det var liksom appen som var något att ha tyckte jag. Nu har dock Eon kört igång med [...]
 • Gammal el Och så var det dags att riva lite gammal el och det är inte första gången. Under en period har vi inte haft någon el i trapphuset och i en liten hall. Anledningen till detta är att när elektrikern var här och drog lite ny el till övervåningen ville han inte koppla in alla de [...]
 • Regla golv med golvbrunn Nu är väggarna reglade och isolerade och gipsade i en del av badrummet och nu är det dags att regla golvet. Man kan ju undra varför jag inte började med golvet och ibland kan det vara bra att ha saker att undra över…. Där golvbrunnen ska vara har det tidigare varit en golvbrunn, men då [...]
 • 100koll appen fungerar dåligt Jag är med i e.ons projekt ”100koll”. En funktion i detta projekt är att man via en mobiltelefon-app kan få detaljerad information om sin elförbrukning i realtid. Detta har jag använt mycket och det verkar vara just en av huvudsyftena med projektet. Att man ska titta till sin elförbrukning ofta alltså. Tyvärr har denna app [...]
 • Solceller I förra veckan var jag på en mycket intressant föreläsning om solceller och solel. Det var ett energiföretag som höll i föreläsningen och de sålde även solcellsspaneler. Jag har tidigare undersökt möjligheten att installera solceller på huset men det faller lite på att det är svårt att hitta många företag som säljer solceller, man vill [...]

1 kommentar

 1. 2017/08/10    

  Hello admin, i must say you have very interesting content
  here. Your website can go viral. You need initial traffic only.
  How to get it? Search for; Mertiso’s tips go viral

No Pings Yet

 1. Husbloggen – Gammal el on 2013/07/24 at 17:09

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste kommentarer

Kategorier

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE