En blogg om att bo i hus

Klinkers färdiglagt

Nu är klinkersgolvet i källarummet färdiglagt och resultatet blev sådär kan jag säga. Snett och vint åt alla håll. När jag la klinkers på golvet till lilla toaletten blev det också lite snett, men det golvet var så litet så det var lättare. I källarrummet som är dryga 13m² så var det en helt annan sak.

Jag gjorde bland annat det stora misstaget att börja från två håll vilket jag inte kan rekommendera om man inte vet vad man håller på med. Jag hade heller inga raka väggar att förhålla mig till.

Då betonggolvet var aningen ojämt trodde jag också att det skulle vara relativt lätt att få det jämt med endast klinkerfixet och skippa flytspacklingen, men golvet är lika ojämt nu som det var innan.

Det jag lärt mig av detta äventyr är inte hur man ska sätta klinkers, utan hur man inte ska sätta klinkers….

Similar posts
  • Lägga klinkers Nu är klinkersgolvet i badrummet klart och det blev bra mycket bättre än när jag gjorde det själv. Fallet är åt rätt håll och det är rakt och snyggt. För att underlätta fallet kring golvbrunnen så hade jag skaffat en kvadratmeter med klinkerplattor som är 10x10cm, i övrigt är plattorna 20x20cm. Vi ska sedan ha [...]
  • Flytspackel Nu är badrumsgolvet flytspacklat. Under detta är det både golvspånskiva och golvgips så det bör inte vara några problem att lägga klinkers på. Flytspackla gjorde jag inte själv utan jag hade hjälp av ett proffs. Det som jag däremot gjorde helt själv var att inhandla allt flytspackel, eller avjämningsmassa som det väl egentligen heter. Det [...]
  • Golvet klart! Nu är golvet i badrummet klart! Eller, inte riktigt. Det som nu är kvar är bara att lägga golvgips, flytspackel, golvärme och klinkers. Men nu är i alla fall golvspånskivan på plats och det har blivit dags att göra en massa annat innan jag fortsätter med golvet. På bilderna syns det svåraste stället och det [...]
  • Golvbrunn Badrumsrenoveringen har stått still ett tag men nu har jag kommit igång igen. Det senaste jag gjorde var att regla golvet där golvbrunnen ska vara och idag har jag nu fått golvbrunnen på plats. Detta var inte speciellt svårt, men ändå en ganska obehaglig upplevelse på sitt sätt. Blir det fel så kan det få [...]
  • Golvbrunnen reglad Då var reglarna till golvbrunnen på plats. Det ser lite skevt ut på bilden men jag får skylla på skuggorna. Enligt min vinkelhake så är i alla fall alla hörn 90°. Om det nu spelar så stor roll egentligen….. Det blir ganska tight för direkt efter golvbrunnen är jag tvungen att sätta dit en rörböj, [...]

1 kommentar

  1. 2014/04/24    

    Hej! Spännande projekt och blogg! Jag vill tipsa om sidan http://www.hittalanet.se där vi samlar banker som ger lån till husrenoveringar, husköp och köp till inredning. Besök oss gärna och lycka till med framtida planer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste kommentarer

Kategorier

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE