En blogg om att bo i hus

Avloppsrör

Avloppsrör

Nu har jag egenhändigt dragit avloppsrören från duschen och handfatet till själva huvudstammen. Detta var inte speciellt svårt (ta i trä). Det har gått rör på precis samma ställe förut så jag behövde inte såga ut en massa hål där de skulle gå. Jag gjorde så klart en del småmissar och en av dem var att jag började från själva golvbrunnen. Detta gjorde ju så klart att den sista rörbiten till huvudstammen blev lite knepig att få på plats, men det gick till slut. Anledningen till att jag inte började från stammen var för att jag ville se att alla rören verkligen fick plats där jag hade tänkt. Vattenledningsrören har jag haft en rörmockare till hjälp med, det känns säkrare så.

Säkrast vore väl att låta rörmockaren göra avloppsrören också, men nu blev det så att jag gjorde dom själv. Det känns ju dock lite osäkert när man bara trycker i rören i varandra, inga skruvar och inget tätningsmedel av något slag behövs ju. Provar man att få loss ett par rör som man tryckt ihop så kan det vara näst intill omöjligt, så har man väl fått ihop rören så sitter de nog.

Jag gjorde en ytterligare miss också. Jag har köpt på mig lite för mycket rör. Trots att det inte är så lång sträcka så går det åt en del rör, kopplingar och böjar. För mig var det svårt att beräkna exakt vilka delar jag behövde och det gjorde att jag köpte på mig för mycket. Dessutom så köper man ju rör i 1 eller 2 meters längder (åtminstone där jag handlar), därför kan det bli en del spill hur man än gör. Därför är det ingen större ekonomisk vinning att dra avloppsrör själv skulle jag tro. Jag gjorde detta relativt snabbt och för en rörmockare går det väl ännu snabbare. Anlitar man en rörmockare så betalar man ju dessutom bara för de rör denne använder, inte för eventuellt spill.

Anledningen att jag gjorde detta själv var för att jag började med en del mest för att se att det fick plats, sedan hade rörmockaren ont om tid när jag hade tid, därför blev det bara så att jag gjorde det själv. Nu är det bara att hoppas på att jag gjort rätt…..

Similar posts
  • Badrumspall Vi behövde en pall till badrummet och jag fick för mig att jag skulle snickra en själv. Är man också ute efter en enkel modell utan avancerade detaljer så är ju detta inte allt för svårt. Jag valde ek som material med linolja som efterbehandling. Resultatet är jag nöjd med, den passar bra in i [...]
  • Badrumsrenovering klar! Ungefär ett år efter det att jag började riva ut det gamla badrummet är jag nu klar med det nya. Många timmar har det blivit men ofta har jag gått veckor i streck utan att bry mig om det. Jag har gjort allt från grunden och verkligen bytt ut allt. Allt från att regla upp [...]
  • Lägga klinkers Nu är klinkersgolvet i badrummet klart och det blev bra mycket bättre än när jag gjorde det själv. Fallet är åt rätt håll och det är rakt och snyggt. För att underlätta fallet kring golvbrunnen så hade jag skaffat en kvadratmeter med klinkerplattor som är 10x10cm, i övrigt är plattorna 20x20cm. Vi ska sedan ha [...]
  • Fuktspärr Efter ett fasligt kladdande är nu badrummet fuktspärrat. Att fuktspärra badrummet är inget jag har gjort själv utan till detta har jag tagit professionell hjälp. Jag var med när det hela gjordes och det var faktiskt lite enklare än vad jag trodde. Först skulle allt ”primas” och det gjorde jag faktiskt helt själv. Man använder [...]
  • Flytspackel Nu är badrumsgolvet flytspacklat. Under detta är det både golvspånskiva och golvgips så det bör inte vara några problem att lägga klinkers på. Flytspackla gjorde jag inte själv utan jag hade hjälp av ett proffs. Det som jag däremot gjorde helt själv var att inhandla allt flytspackel, eller avjämningsmassa som det väl egentligen heter. Det [...]

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste kommentarer

Kategorier

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE