En blogg om att bo i hus

Dags för resterande vägg

bild

Eftersom golvet i det blivande badrummet nu är klart så har jag nu gett mig i kast med det som är kvar att göra med väggarna. Badrummet består av två rum, och i det mindre av detta ska toalettstolen bli placerad.

En av dessa väggar, den på bilden, har varit ganska knepig. Här kommer det upp en del rör. Avloppsrör, ventilationsrör från toaletten på nedervåningen, samt en del vattenrör till elementen. Smidigast hade varit att sänka hela taket och flyttat ut väggen så mycket det behövts, men då hade man fått gå böjd och wc-stolen hade blivit placerad mitt för dörren så detta var aldrig något alternativ. Istället flyttar jag ut väggen ett par centimeter extra där avloppsröret går, och så blir det snedtak längst in. Jag fyller också på med en hel del isolering. Detta för att varmvattensrören till elementen inte ska förlora så mycket värme, och för att ljudisolera.

Att regla här var lite knepigt, speciellt snedtaksdelen. En av anledningarna till detta är att det skiljer nästan 3 cm mer mellan väggarna om man mäter uppe vid taket, istället för nere vid golvet. Ska bli spännande att se hur det blir när gipset är på plats…..

Similar posts
  • Badrumspall Vi behövde en pall till badrummet och jag fick för mig att jag skulle snickra en själv. Är man också ute efter en enkel modell utan avancerade detaljer så är ju detta inte allt för svårt. Jag valde ek som material med linolja som efterbehandling. Resultatet är jag nöjd med, den passar bra in i [...]
  • Badrumsrenovering klar! Ungefär ett år efter det att jag började riva ut det gamla badrummet är jag nu klar med det nya. Många timmar har det blivit men ofta har jag gått veckor i streck utan att bry mig om det. Jag har gjort allt från grunden och verkligen bytt ut allt. Allt från att regla upp [...]
  • Lägga klinkers Nu är klinkersgolvet i badrummet klart och det blev bra mycket bättre än när jag gjorde det själv. Fallet är åt rätt håll och det är rakt och snyggt. För att underlätta fallet kring golvbrunnen så hade jag skaffat en kvadratmeter med klinkerplattor som är 10x10cm, i övrigt är plattorna 20x20cm. Vi ska sedan ha [...]
  • Fuktspärr Efter ett fasligt kladdande är nu badrummet fuktspärrat. Att fuktspärra badrummet är inget jag har gjort själv utan till detta har jag tagit professionell hjälp. Jag var med när det hela gjordes och det var faktiskt lite enklare än vad jag trodde. Först skulle allt ”primas” och det gjorde jag faktiskt helt själv. Man använder [...]
  • Flytspackel Nu är badrumsgolvet flytspacklat. Under detta är det både golvspånskiva och golvgips så det bör inte vara några problem att lägga klinkers på. Flytspackla gjorde jag inte själv utan jag hade hjälp av ett proffs. Det som jag däremot gjorde helt själv var att inhandla allt flytspackel, eller avjämningsmassa som det väl egentligen heter. Det [...]

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste kommentarer

Kategorier

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE