En blogg om att bo i hus

Badrumsrenovering klar!

Badrumsrenovering klar

Ungefär ett år efter det att jag började riva ut det gamla badrummet är jag nu klar med det nya. Många timmar har det blivit men ofta har jag gått veckor i streck utan att bry mig om det. Jag har gjort allt från grunden och verkligen bytt ut allt. Allt från att regla upp väggarna, som inte skulle klara kakel, till ny isolering och nytt tak. Det enda som jag inte gjort själv är flytspackel, klinkers, fuktspärr, samt vattenrören och det elektriska.

I det stora hela är jag nöjd med resultatet. Det är bara en del små skavanker här och där men inget allvarligt.

Frågan som många ställer sig, även jag själv, är ju om det är värt att göra ett badrum själv istället för att anlita hantverkare. Jag hade inget val. Efter en vattenläcka var jag tvungen att riva ut delar av badrummet för att kunna göra ett stambyte. Av ekonomiska skäl hade vi inte tänkt göra en badrumsrenovering nu, men vi hade inget val. Som tur är har vi ett extra badrum i källaren.

Jag är relativt händig men har aldrig renoverat ett badrum förut. Detta gör garanterat att jag valt vissa enklare vägar istället för att göra badrummet exakt som man vill. Jag har fått ställa mig själv frågan vad som är rimligt att jag kan klara. Detta gäller ju speciellt kaklet. Första gången man sätter kakel bör man troligtvis inte välja det svåraste sättet. Begränsad ekonomi gör ju också sitt till när det gäller inredningsval.

Kostnaden blir så klart avsevärt lägre när man gör det mesta jobbet själv. Jag har inte orkat räkna ut exakt vad jag har lagt ut, med det överstiger inte 50000:-. Då har jag som sagt gjort om allt från grunden.

Similar posts
  • Badrumspall Vi behövde en pall till badrummet och jag fick för mig att jag skulle snickra en själv. Är man också ute efter en enkel modell utan avancerade detaljer så är ju detta inte allt för svårt. Jag valde ek som material med linolja som efterbehandling. Resultatet är jag nöjd med, den passar bra in i [...]
  • Lägga klinkers Nu är klinkersgolvet i badrummet klart och det blev bra mycket bättre än när jag gjorde det själv. Fallet är åt rätt håll och det är rakt och snyggt. För att underlätta fallet kring golvbrunnen så hade jag skaffat en kvadratmeter med klinkerplattor som är 10x10cm, i övrigt är plattorna 20x20cm. Vi ska sedan ha [...]
  • Fuktspärr Efter ett fasligt kladdande är nu badrummet fuktspärrat. Att fuktspärra badrummet är inget jag har gjort själv utan till detta har jag tagit professionell hjälp. Jag var med när det hela gjordes och det var faktiskt lite enklare än vad jag trodde. Först skulle allt ”primas” och det gjorde jag faktiskt helt själv. Man använder [...]
  • Flytspackel Nu är badrumsgolvet flytspacklat. Under detta är det både golvspånskiva och golvgips så det bör inte vara några problem att lägga klinkers på. Flytspackla gjorde jag inte själv utan jag hade hjälp av ett proffs. Det som jag däremot gjorde helt själv var att inhandla allt flytspackel, eller avjämningsmassa som det väl egentligen heter. Det [...]
  • Lite rörigt Nu börjar verkligen badrummet ta form men det är en del detaljer som har krävt en del tankearbete och som jag inte riktigt kan göra hur jag vill med. Dessa syns på bilden. Röret som är längst in i hålet i väggen är för avluftning. Jag har flyttat ut väggen en bit mot var den [...]

1 kommentar

  1. 2013/08/24    

    Håller själv på att bygga renovera badrum och det är kul att läsa bloggar som handlar om att renovera badrum, man får inspiration.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste kommentarer

Kategorier

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE