En blogg om att bo i hus

100Koll 2.0

100kollFör ett par år sedan var jag med i EONS projekt ”100Koll”. Det var bra, men projektet tog slut och appen som man kunde använda för att se sin elförbrukning slutade att fungera. Det var synd för det var liksom appen som var något att ha tyckte jag.

Nu har dock Eon kört igång med en uppdaterad version av 100koll som jag har anslutit mig till, med en fungerande app till telefonen. Där kan man på ett smidigt sätt se sin elförbrukning. Det jag skulle önska var att man skulle kunna ”ta bort” förbrukningen för bergvärmepumpen. Min familjs elförbrukning följer utetemperaturen slaviskt. Det följer dock med en ”smartplug” som man kan sätta in i ett eluttag för att se hur mycket apparater som är inkopplade där drar. Det är användbart.

Det mest irriterande med det nya 100koll är dock det animerade gosedjuret som dyker upp varje gång man startar appen. Det är lite kul första gången men inte mer.

Similar posts
  • Gammal el Och så var det dags att riva lite gammal el och det är inte första gången. Under en period har vi inte haft någon el i trapphuset och i en liten hall. Anledningen till detta är att när elektrikern var här och drog lite ny el till övervåningen ville han inte koppla in alla de [...]
  • Regla golv med golvbrunn Nu är väggarna reglade och isolerade och gipsade i en del av badrummet och nu är det dags att regla golvet. Man kan ju undra varför jag inte började med golvet och ibland kan det vara bra att ha saker att undra över…. Där golvbrunnen ska vara har det tidigare varit en golvbrunn, men då [...]
  • Själv är bäste dräng? Nu har jag bestämt för att göra så mycket jag kan av badrumsrenoveringen själv. El och rördragningar kommer jag att leja bort till hantverkare, tätskickt, flytspackling och en del plattsättning får jag hjälp med av en släkting som är murare. Anledningen till att jag kommer att göra så mycket jag kan själv är ekonomi. Vi [...]
  • Badrumsrenovering – Offert Jag måste erkänna att jag lekt med tanken på att renovera badrummet själv. Men jag måste inse att detta inte är någon bra idé. Förutom el och rör så är det tätskikt och golvet med tillhörande lutning som jag känner att jag inte riktigt klarar av. Jag har en släkting som kan fixa tätskikt och [...]
  • Ved Någonstans bär det emot, men idag har jag köpt ved, huggen och kluven, bara att stapla. Anledningen till att det bär emot är att jag är uppvuxen i den småländska granskogen och behövdes ved var det bara att ta fram motorsågen. Hur som helst, efter att ha fått kakelugnen fixad så måste man ju ha ved [...]

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste kommentarer

Kategorier

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE