En blogg om att bo i hus

Målning påbörjad

Målning på börjadDå var skrapningen och borstningen och tvättningen av huset klar. Det är ju inte hela huset det gäller utan bara en sida, men ändå….

Att skrapa och pilla bort färg är nog bland det tråkigaste jag vet. Det går an om det är små ytor, men på en hel husvägg är det inget skoj tycker jag.

Falurödfärgen är det inga större problem med, men det är all den vita oljefärgen som tar tid. Förutom knutar och fönsterfoder är det även en mindre altan och en balkong med tillhörande vita räcken som ska målas, och det är dessa som varit drygast att skrapa. Jag ska villigt erkänna att jag inte har varit så noga. Jag har skrapat bort alla flagor, sedan har jag tvättat alla de vita ytorna med målartvätt. En annan tråkig detalj är att ta rätt på alla färgflagor som finns överallt.

Hur som helst, nu börjar det roliga, nämligen själva målandet!

Similar posts
  • Färdigmålat Nu har målningen av ena sidan av huset varit klar ett tag och det blir troligtvis den enda vi kommer att göra i år. Det känns mycket bra att regnvattnet bildar små droppar på verandaräcket istället för att sugas upp av träet som det gjorde tidigare. Vi har ett verandaräcke och ett balkongräcke som vi [...]
  • Borsta huset Då var det dags att måla huset. Det kommer åtminstone att bli en sida i år. Tyvärr så är det ju en del tråkigt förarbete innan man kan sätta igång med själva målningen. Huset är så klassiskt svenskt det kan bli, rött med vita knutar, och självklart är det falu rödfärg jag pratar om. Falu [...]
  • Måla trappräcke Nästa år är det tänkt att vi ska måla om huset, vilket behövs, men vi har tjuvstartat redan nu. Färgen på trappräcket har börjat flagna rejält och det är inte så skönt att hålla i, därför blev trappräcket ommålat redan i år. Räcket är av gjutjärn och trots att färgen var sliten och flagnade rejält [...]
  • Dålig färg Förra året fixade jag till några fönster som jag satte upp på två sidor på altanen. Detta blev mycket lyckat förutom att färgen redan håller på att lossna och flagna. Detta är på tok för tidigt tycker jag, färg bör hålla längre än så. Färgen var inköpt i en detaljerad måleributik och var dyr. Det [...]
  • Upprustning av växthus Vi har ett växthus som är byggt av gamla fönster. När någon tidigare ägare av huset bytt till moderna fönster antar jag att de sparat några av de gamla fönstren och byggt växthuset av dessa. De står på gamla järvägssleepers. Detta måste vara ett relativt enkelt och mycket billigt sätt att skaffa sig ett växthus [...]

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste kommentarer

Kategorier

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE