En blogg om att bo i hus

Om

2010 köpte jag och min familj, fru och två barn, vårat första alldeles egna hus. Huset är en träkåk från 1929 och den hade en del icke akuta renoveringsbehov. Detta var precis vad vi ville ha, ett hus med lagom mycket att göra.

Jag är ganska händig men när vi flyttade in hade jag inte mycket erfarenhet av att renovera hus. Viljan hade jag, men inte alla kunskaper. Ett bra sätt att lära sig tycker jag är att se hur andra har gjort och därför började jag läsa en del husbloggar och andra sidor där man kan läsa sig till hur man bäst renoverar.

Efter att ha besökt en hel del webbplatser i ämnet har jag kommit fram till att det finns två dominerande typer. Dels har vi de stilrena husbloggarna som mestadels visar upp hur himla fint man har det. Många av dessa kan ibland vara till stor inspiration men man lär sig direkt inget av dem. Sedan har vi en hel uppsjö av byggvaruhus och leverantörer av byggmaterial som gör sina egna instruktionsfilmer om hur man ska renovera på bästa sätt och hur lätt allt kommer att gå om man använder just deras produkter.

Tanken med denna blogg är att visa större och mindre renoverings och trädgårdsprojekt som jag och min familj har gjort. Kanske kan detta hjälpa andra om hur man ska göra, eller hur man inte ska göra.

 

1 kommentar

 1. Jacqueline Jacqueline
  2017/10/17    

  Hej!
  Trillade in på din blogg när jag letar bra hantverkare och förläggare för mitt kommande stambyte i min trävilla från 1935.
  Får man fråga vilka ni anlitade för ert stambyte?
  Kan du rekommendera dem?

  Mycket tacksam för hjälp i denna djungel att hitta bra hantverkare till vettiga priser!
  Mvh Jackie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste kommentarer

Kategorier

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE